Želite Porsche uro? Za 11 milijonov dolarjev poleg ure prejmete še omejeno serijo 991 Turbo S ter privatno letalo Embraer. Se vam to še zmeraj zdi preveč?

Brazilski proizvajalec ekskluzivnih letal se je z nemškim proizvajalcem športnih avtomobilov Porsche dogovoril za izdelavo unikatnega tandema. 10 srečnežev si bo lahko za prej omenjeno vsoto denarja omislilo individualno poslovno letalo Embraer Phenom 300E ter športno vozilo Porsche 911 Turbo S. Za povrh pa bo vsak izmed desetih kupcev prejel Porsche uro ter set potovalk.

Avtomobil in letalo sta odeta v enako dvobarvno kombinacijo Platinum Silver Metalic in mat Jet Grey Metallic. Celoto dopolnjujejo vzdolžne črte v Brilliant Chrome ter Speed Blue barvi. V obeh primerih je barva na izdelka nanešena ročno.

Porsche 911 Turbo S je unikaten v vseh pogledih. Platišča, odbijači, zadnje krilo. Potnike pozdravi posebna barvna shema, ki združuje črno in kredo obarvano usnje, prepleteno s šivi Speed ​​Blue. Dvobarvni usnjen volan se ujema z jarmom reaktivca. Dodatn je še paket Carbon z visoko sijajnim zaključkom in med drugim tudi sijajni karbonski okvir za prednje sedeže.

Logotip “One of 10” je nameščen na oblogi armaturne plošče na sovoznikovi strani. Celo sprednji prtljažnik je ročno dovršen v črnem usnju s kontrastnimi šivi v modri barvi. Ni treba posebej poudarjati, da 911 Turbo S pride v kompletu s prtljago in ekskluzivno posebno izdajo novega časomera Globetimer UTC iz leta 1919. Za oba proizvoda je poskrbel studio Porsche Design.

Naročila dueta Embraer Phenom 300E in Porsche 911 Turbo S so odprta. 10 kompletov čaka na naročilo bodočih lastnikov, kateri ga bodo prejeli v začetku leta 2021. Malo za občutek. “Običajno” reaktivno letalo Embraer Phenom 300E stane vsaj 9,45 milijona dolarjev, zato lahko varno domnevamo, da ta zelo prilagojeni duo stane vsaj 11 milijonov evrov.