Na slovenske ceste bo zapeljal najbolj dostopen električni avtomobil doslej, model Dacia Spring.

Dacia Spring je masovno električno vozilo, ki bo prikrojeno tako privatnim kot poslovnim uporabnikom. Romunski električni avtomobil s francosko navezo je primarno namenjen uporabi v mestnem okolju. Z malenkostno privzdignjeno terensko zasnovo bo nudil prevoz brez lokalnih emisij za štiri odrasle osebe. Domet z enim polnjenjem baterije bo, v skladu z normativi WLTP, znašal do 230 km, oziroma do 305 km, merjeno v skladu z mestnim ciklom WLTP.

Dacia Spring bo na voljo v treh različicah, ki naj bi pokrivale raznolike potrebe nove urbane mobilnosti. Letošnjo jesen prihajata izvedenka za fizične kupce ter različica Business, ki naj bi bila namenjena predvsem podjetjem in ponudnikom souporabe avtomobilov.


V letu 2022 se bo paleti pridužila še dostavna različica Cargo z velikim tovornim prostorom. V Sloveniji bo na voljo že od 12.990 evrov (redna cena z upoštevano trenutno veljavno subvencijo). Zaradi nizke osnovne cene in novih pravil Eko sklada, po katerih je subvencija omejena na največ 20 odstotkov vrednosti vozila, žal ob nakupu ne bo možno pridobiti celotne subvencije v višini 4.500 evrov.

Slovenski prodajalci vozil Dacia že sprejemajo prednaročila, medtem ko bodo prvi primerki v lastniške garaže zapeljali letošnjo jesen.

Dacia Sandero je avto leta po izboru What Car