Minulih 15 let je Dacia ponujala sodobna, enostavna in privlačna vozila. Naslanjajoč se na strokovno znanje brez primere je znamka izkoriščala najboljše, preverjene in že amortizirane tehnične rešitve.

Zvesta slogu znamke je študija Bigster Concept – 4,6 metra dolg, čvrst in prostoren avtomobil. Hlepi po odprtem prostoru in prašnih cestah ter ponuja – brez odvečnosti – vse, kar je bistveno za športni terenec v tem segmentu. Ta športni terenec je izdelan po receptu romunske, ki bo segment C naredila dosegljiv za ceno vozila nižjega segmenta.

Študija Bigster Concept ima v svoji genski zasnovi ključne vrednote znamke, ki so ji omogočili, da leto za letom utrjuje močno povezanost s skupnostjo kupcev in ljubiteljev: enostavnost, poštenost in pristnost.

Oblikovna razmerja študije Dacia Bigster Concept so sodobna, a hkrati brezčasna. Na mah vzbujajo vtis čvrstosti. Poteze so enostavne in spodbudne. Ne skrivajo ničesar, ne dajejo lažnega videza, kar vidite, to dobite.

Njene velikodušne zunanje mere obetajo zelo prostorno notranjost. Svetlobni pečat v obliki črk Y je večji ter tako poudari odločen in jasen videz športnega terenca. Temno zelena barva karoserije se poda pustolovskemu značaju in svobodnjaškemu duhu avtomobila.

Nobenega okrasja ali odvečnosti, kroma ali lažnega aluminija Študija Bigster Concept je bistven in pristen športni terenec s trdnimi načeli, kot je izbira izključno surove reciklirane plastike za zaščitne elemente na zunanjosti karoserije.

Kot prihodnji glavni lik v paleti znamke Dacia bo lahko deležen alternativnih motorjev in hibridnega pogona zahvaljujoč konstrukcijski osnovi, ki znamki omogoča, da gre v korak s pričakovanju kupcev in razvojem predpisov.

S študijo Bigster Concept znamka Dacia postaja sopomenka za pobeg in svojim kupcem omogoča uživanje v edinstvenih, pristnih, enostavnih izkušnjah. Bolj kot kdajkoli prej znamka uteleša svobodo do gibanja in simbolizira dejanje premišljenega nakupa, ki je osredotočen na dejanske potrebe kupcev in njihove poglavitne težnje. Smiseln in pomenski nakup. Dacia: še vedno predvsem bistveno in bolj kot kdajkoli privlačno.