Volkswagen razkriva prve obrise novega športnega SUV-coupeja, ki bo na trg prišel ob koncu letošnjega leta . Novi Taigo je športni križanec, ki bo razširil ponudbo SUV-jev v segmentu malih avtomobilov.

Novi Taigo je že na startni črti! Volkswagen je še pred uradno evropsko premiero bodočega križanca razkril njegovo ime. Mestni terenec bo razširil ponudbo SUV-jev v segmentu malih avtomobilov. Navdušil bo z dinamičnim in emocionalnim dizajnom. Novi model poleg tega prinaša številne asistenčne sisteme in sodobne povezljivostne rešitve.

Kdor je v segmentu malih avtomobilov do zdaj zaman iskal model tipa CUV (Crossover Utility Vehicle) s povišanim sedežnim položajem in obenem s športno kupejevsko silhueto, bo že kmalu našel točno to. Novi Taigo bo na trg prišel z varčnimi motorji TSI, serijskimi LED-žarometi, sodobnim konceptom upravljanja, popolnoma digitaliziranimi instru­menti in številnimi asistenčnimi sistemi.

Taigo temelji na uspešnem brazilskem modelu Nivus, za evropski trg pa ga bodo proizvajali v španski tovarni Pamplona. Novi CUV bodo predstavili poleti, prihod na trg pa je predviden proti koncu leta 2021.

Volkswagen Arteon Shooting Break