V avtomobilske prodajne salone na južni strani Alp je zapeljal novi Arteon Shooting Break.

Stilska ‘karavanska’ različica Arteon Shooting Break se postavlja ob bok prenovljenemu limuzinskemu kupeju Arteon. Shooting Break naj bi v Sloveniji predstavljal kar 80 odstotkov prodaje palete Arteon.

Vizualne novosti vozila vključujejo masko s širokim LED svetlobnim podpisom, nova odbijača ter nove žaromete (spredaj in zadaj). Prednji žarometi zdaj serijsko svetijo v polni LED tehnologiji, za doplačilo pa so lahko tudi matrični.

Za notranjost so pri Volkswagnu želeli, da bi bila manj podobna Passatu. Posledično se ta pohvali z drugačnim oblikovanjem armature z novimi dekorativnimi elementi. Serijsko je prisoten digitalni zaslon merilnikov, nov pa je tudi volanski obroč. Klimatsko napravo zdaj upravljamo na dotik. Posebej za Arteona je na voljo nov 700-wattni zvočni sistem.

Serijsko sta vozniku v pomoč asistenci “Travel Assist” (odslej omogoča asistirano vožnjo do 210 km/h) in “Emergency Assist” ter sistem za samodejno uravnavanje dolgih luči. Med opcijskimi najdemo tudi sistem za pomoč pri parkiranju ter sistem “Area view”, ki ga tvorijo štiri kamere.

Različica Shooting Brake prinaša 5 cm več prostora za glave potnikov zadaj in (le) za dva litra več prtljažnega prostora – skupno za 565 litrov. Razlika je logično nekoliko večja, ko podrete zadnjo klop. Nakladalna površina je dolga več kot dva metra, prtljažna vrata pa se serijsko odpirajo s pomočjo elektrike.

Glavni novosti v ponudbi pogonov sta priključnohibridni pogon in najmočnejši 2,0-litrski turbobencinski motor z 235 kW, ki bo na voljo v izvedbi Arteon R (prihaja spomladi 2021). Močnejše različice so opremljene tudi s štirikolesnim pogonom. Pogon priključnega hibrida tvorita 1,4-litrski turbobencinski TSI motor in elektromotor. Sistemska moč znaša 160 kW, zgolj na elektriko pa naj bi lahko prevozil do 59 kilometrov.

Cene za prenovljenega Arteona se pričnejo pri 38.512 evrih za limuzino in 39.418 evrih za različico Shooting Brake. Različica R-line je dražja za približno 700 evrov.