Že drugo leto zapored je Ford Mustang najbolje prodajani športni avto na svetu. Obenem je legendarni model naziv najbolje prodajanega športnega kupeja osvojil že šesto leto zapored.

S povečanjem prodaje zmogljivih različic je Mustang prekosil vse tekmece. Po najnovejših podatkih o registracijah vozil, ki jih zbira agencija HIS Markit, so leta 2020 po vsem svetu prodali 80.577 Mustangov. Ta skupna številka predstavlja 15,1 odstotka trga športnih kupejev in presega delež 14,8 odstotka leto pred tem.

Po Fordovih internih podatkih se je prodaja izjemno zmogljivih različic Bullitt in Shelby leta 2020 v primerjavi s predhodnim letom povečala za 52,7 odstotka.

K temu, da je Mustang ohranil naziv najbolje prodajanega športnega avta, je zagotovo pomagalo tudi povečanje prodaje na nekaj evropskih trgih. Fordovi interni podatki za leto 2020 v primerjavi z letom 2019 navajajo povečanje prodaje na Madžarskem za 68,8 odstotka. Prav tako se je prodaja povečala na Nizozemskem za 38,5 odstotka. Na Danskem za 12,5 odstotka. V Češki republiki za 5,6 odstotka in v Avstriji za 4 odstotke.

Ford je leta 2020 v Evropi prodal 7000 Mustangov, od začetka prodaje v tej regiji leta 2014 pa so jih prodali že skoraj 60.000. ZDA ostajajo največji globalni trg, na katerem prodajo približno eno tretjino vseh Mustangov.

Ford se nadeja tudi uspešne prodaje nove različice z omejenim številom izdelanih vozil – za dirkališča pripravljenega modela Mustang Mach 1. Ta Mustang z vrhunskimi lastnostmi prinaša vrsto izboljšav zmogljivosti in edinstvene oblikovne elemente, ki spominjajo na legendarne Mustange Mach 1 iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Dobave kupcem v Evropi so predvidene v prihodnjih mesecih.

Mustang Mach-E GT: Naelektren konjiček