Slovenske ceste so bogatejše za novo Opel Mokko, ki poleg vizualne omogoča še pogonsko izbiro. Vstopna cena znaša privlačnih 18.990 evrov, za vožnja brez lokalnih emisij pa je za 33.490 na voljo Mokka-e.

Nova Opel Mokka naredi izjemen vtis z osupljivo oblikovno dovršenostjo. S skupno dolžino 4,15 metra je novi model 12,5 cm krajši od predhodnice – kljub 2,0 cm daljši medosni razdalji. Kompaktno pet sedežnico poudarijo kratki previsi in široka drža. Na prednjem delu posebej pritegne nezgrešljivi Oplov vizir. Slednji povezuje masko, LED žaromete in na novo zasnovan Oplov emblem z bliskom.Filozofijo čistega, jasnega oblikovanja odraža tudi notranjost. Nova Oplova čista armaturna plošča vključuje dva široka zaslona in je osredotočena le na bistveno. Je pregledno razčlenjena in razumljiva. Oplovi oblikovalci so posvetili posebno pozornost digitalnemu ‘razstrupljanju’ in sledili načelu »manj je več«. Zagotovili so intuitivno upravljanje sistema, da ga lahko voznik uporablja brez preusmerjanja pozornosti od vožnje. Najpomembnejše funkcije voznik upravlja s krmilnimi tipkami in se mu ni treba prebijati skozi podmenije.

Pogonska modularnost

Prvič v Oplovi zgodovini je nova Mokka že ob začetku prodaje na voljo tako s popolnoma električnim pogonom kot tudi z motorjem z notranjim izgorevanjem. Elektromotor razvije moč 100 kW (136 KM) in največji navor 260 Nm.  Vozniki lahko izbirajo med tremi voznimi načini – Normal, Eco in Sport. Opel Mokka-e je opremljena z baterijo s kapaciteto 50 kWh, ki omogoča do 324 kilometrov dometa. Opel za baterijo zagotavlja osemletno jamstvo oziroma jamstvo do 160.000 km.

Paleta živahnih in obenem varčnih bencinskih in dizelskih motorjev razvije moč v razponu od 74 kW (100 KM) do 96 kW (130 KM). Motorje dopolnjuje sodobni šeststopenjski ročni menjalnik ali osem stopenjski avtomatski menjalnik z uglajenim prestavljanjem in obvolanskima prestavnima ročicama. Nova Mokka porabi znatno manj goriva tudi zaradi svoje teže, saj je lažja do 120 kilogramov, v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Paketi opreme bodo štirje: Edition, Elegance, GS Line in Ultimate. Opel prvič ponuja Mokko v GS Line različici, z izrazito športnim videzom. V standardni obseg opreme so vključeni značilna rdeča obroba stranskih oken, sijajno črn vizir, črni zunanji okrasni elementi in oznake namesto kromiranih, specifično blago na prednjih sedežih, rdeča obroba instrumentalne plošče, črna platišča iz lahkih kovin, streha v drugi barvi in črna stropna obloga.

Cena osnovnega bencinskega modela Opel Mokka znaša 18.990 evrov, medtem ko vas bo vstopna električna različica Mokka-e stala vsaj 33.490 evrov.

Prvič prepričala! Ji bo uspelo tudi v drugo? – Opel Mokka X 1.4 Turbo Innovation