Modrozelene barve je vinjeta 2021, na prodajnih mestih pa jo lahko kupite od danes naprej. Pravijo, da naj bi jo lepili zadnjič?

Seveda brez panike. Če imate aktualno letno vinjeto v rumenozeleni barvi, je ta veljavna do konca januarja 2021. Tako kot doslej, bo naprodaj devet različnih vrst vinjeta 2021. Letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A in 2B. Letne, polletne in tedenske vinjete pa bodo na voljo za prvi cestninski razred (motorji).

Cene vinjet ostajajo nespremenjene!

Za letno vinjeto za osebna vozila bo treba tudi v prihodnje odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov ter za tedensko 15 evrov. Za kombinirana vozila bo letna vinjeta še naprej stala 220 evrov, mesečna 60 evrov ter tedenska 30 evrov. Za motorna kolesa cena letne vinjete ostaja nespremenjena pri 55 evrih, za mesečno bo treba odšteti 30 evrov ter za tedensko 7,50 evra.

Naslednje leto elektronske vinjete?

Vse glasnejše so govorice, da bomo letos zadnjič lepili vinjeto na vetrobransko steklo. Zaradi napovedi uvedbe elektronske vinjete, ki jo Ministrstvo za infrastrukturo načrtuje za 1. december 2021, boste morda na vetrobransko steklo zadnjič nalepili ravno modrozeleno vinjeto.

Nov, digitaliziran način cestninjenja naj bi deloval tako, da bodo kamere na avtocestah zajemale slike registrskih tablic, Darsovi računalniki pa bodo preverjali, kdo je vinjeto plačal in kdo ne. Torej, slovensko vinjeto bo z vetrobranskih stekel potrebno kraspati vsaj še dvakrat!

https://www.avtofotomarket.si/avto-nasveti/2016/10/05/kaj-morate-vedeti-o-vinjetah/