Peti salon štajerskih mladih vin v Mariboru se bo odvil v ponedeljek, 4. Novembra ob 17. uri, v Salonu Audi, Porsche Ptujska cesta. Že četrtič bodo Pubeci osvajali tudi Ljubljano. Sveža, dišeča in nagajiva vina Pubec se bo lahko okušalo 7. novembra, v ljubljanski Festivalni dvorani, na Gospodarskem razstavišču.

Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino že pol desetletja združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

Kaj nas čaka?

25 vinarjev, ki jih bo občinstvo lahko spoznalo na obeh dogodkih bo predstavilo mlado vino, ki nosi letnik 2019 in je prvi vpogled v letino.

Oba Salona bo popestrila pristna štajerska kulinarika, ki jo tradicionalno pripravljajo profesorji in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Organizatorji želijo in poudarjajo vključevanje lokalnih predelovalcev hrane v projekt.

Prav tako pa s sodelovanjem z SŠGT Maribor izobražujejo mlade o vinu in kulturi pitja vina, posebej še tiste, ki vidijo svojo prihodnost v gostinstvu in turizmu. Za glasbeno spremljavo bo že tradicionalno poskrbela glasbena zasedba Chizz Band iz Ptuja.

Kdo so Pubeci 2019?

Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Hiša penin Frangež, Vinogradništvo Frešer, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Vinogradništvo Jaunik, Vina Joannes, Vino Kolar, Vina Kramer, Vino Leber, UM FKBV – Meranovo, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino , Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

Kako na »Pubeca«?

Vstopnice za 5. Salon štajerskih mladih vin v Mariboru in za 4. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in na dan dogodka na samem prizorišču. Cena vstopnice je 15 evrov.

PUBEC – štajerski fant, ki simbolizira mlado vino!

Ni vsako mlado vino Pubec, saj mora imeti določene lastnosti. Mlado vino, pridelano v Republiki Sloveniji, je lahko tisto vino, ki ustreza kakovostnim normativom veljavne zakonodaje. Mlado vino je mirno vino, ki je lahko v prometu najprej 30 dni po trgatvi in največ do 31. januarja leta, ki sledi letu trgatve.

Pubec je mlado vino, ki ga pridelajo štajerski vinarji pridruženi k projektu Pubec. Pubeci se zavedajo pomena povezovanja in sodelovanja, podpirajo skupni nastop, imajo znanje in kvalitete da postavijo, Štajersko na zemljevid kot top vinsko destiancijo. Biti Pubec je več kot le biti vinar ali pridelovalec vina. Je moralna obljuba vračati lokalnemu okolju in doprinesti družbi ter razvoju. Biti Pubec je zaveza k trajnostno naravnanem turizmu, k varovanju okolja in k ozaveščanju o pitju vina. Biti Pubec je ponos in veselje.