Novi C5 Aircross Hybrid predstavlja prvenec v Citroënovi ofenzivi elektrifikacije. Vizija do leta 2025 napoveduje vse modele portfelja ponuditi v električni izvedbi.

S skupno 225 konjskimi močmi (bencinski motor: 180 KM, električni motor: 80 kW) ponuja C5 Aircross Hybrid udobje in prožnost električne vožnje z razpoložljivim visokim navorom (320 Nm) in linearno pospeševanje po zaslugi elektrificiranega samodejnega menjalnika ë-EAT8.

Prav tako se lahko pohvali s tremi enako širokimi posamični zadnji sedeži z drsnim pomikom, nastavljivim naklonom in možnostjo preklopa. Prostornina prtljažnika je v razponu od 460 do 600 litrov. Na sredinski konzoli se nahaja izbirnik, s katerim lahko voznik izbira med več načini pogona, ki zajemajo kombinirano ali ločeno delovanje motorja na notranje zgorevanje in električne energije. 12,3-palčna digitalna instrumentna plošča in 8-palčni sredinski zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo imata nov grafični vmesnik.

Hibridni pogon omogoča uporabniku, da prevozi v načinu ZEV 50 kilometrov. Avtonomija načina za električni pogon je primerna za večino vsakodnevnih poti uporabnikov, in sicer do hitrosti 135 km/h. Tako bo lahko uporabnik vozil teden dni brez uporabe bencinskega motorja, opravil vse običajne poti in vozilo po potrebi napolnil. S posebno funkcijo na upravljalnem vmesniku zaslona na dotik, ë-Save, lahko voznik vnaprej načrtuje svoje poti in predvidi, koliko rezervne električne energije bo med vožnjo porabil. Zlasti kadar načrtuje prečkati urbano središče, bodisi med ali na koncu poti.


C5 Aircross Hybrid ponuja poleg tega tudi nabor 20 tehnologij za pomoč pri vožnji, ki omogočajo varno vožnjo, udobje v vožnji in poenostavijo vožnjo ne glede na zunanje razmere. Highway Driver Assist oziroma sistem za samodejno vožnjo 2. stopnje, je še posebej prilagojen za vožnjo v prometnih zastojih ter na hitrih cestah in avtocestah. Vozniku omogoča, da delno preda nadzor nad vožnjo svojemu vozilu, on pa mora pri tem edino ostati osredotočen na cestišče.

Za najnaprednejšega Citroënovega SUV-ja boste morali odšteti vsaj 43.350 evrov.