Citroën je predstavil nadgradnjo svoje svetovne prodajne uspešnice, model C3. Osveženi Francoz stavi na edinstven značaj z bogatejšo ponudbo individualizacije, izrazito udobje ter povezljivost.

Citroën C3 za leto 2020 se pohvali z novo masko, ki je navdih s konceptnega modela CXperiene. Zajema LED svetila, ki se s kromiranimi letvicami razteza vse do dnevnih LED svetil.

Prenovljeni C3 zdaj ponudi različne barvne dekoracije okoli meglenk, nove vzorce zadnje četrtine plošče in preoblikovan značilni bočni Airbumps. Na voljo so tudi novi podaljški blatnikov koles, odvisno od nivoja opreme in vrste novih modelov platišč premera do 17 palcev.

S posodobitvijo se v notranjosti širši potencial za individualizacijo, kar poveča število možnih kombinacij na 97. To vključuje nove barvne možnosti, dvobarvne kombinacije, barvne vložke, pa tudi grafične pakete.

V kabini je strmenje k izboljšavi udobja poskrbelo za udobne Advanced Comfort sedeže in nov sredinski naslon. »Techwood« paket vključuje mehkejše materiale in elemente z lesnim videzom. C3 je bogatejši za nekaj voznih pripomočkov, kot je sprednji parkirni asistent. Tako boste sedaj našli 12 asistenčnih sistemov, kot so: zaviranje v sili, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, nadzor pozornosti voznika, sistem za nadzor mrtvega kota …

Mestnega malčka še vedno poganja 1,2-litrski trivaljni turbo bencinar s 83 KM ali 110 KM. Tretji motor v paleti je 1,5-litrski dizel s 100 KM. Osnovno so opremljeni z ročnim menjalnikom, z doplačilom je na voljo šeststopenjski samodejni menjalnik.

Cene novega Citroëna C3 se bodo pričele pri dobrih 11 tisočakih, na voljo pa bodo štirje nivoji opremljenosti, in sicer Feel, Feel Pack, Shine in Shine Pack.