Renault je osvežil modelno paleto Megane. Bolj kot na obliki je tokrat poudarek prenove na tehniki.

Prenovljeni Megane boste navzven spoznali po novi maski in odbijaču s kromiranimi obrobah meglenk. Pri vseh stopnjah opreme sveti z led žarometi in dinamičnimi smerniki. Novi so blatniki ter dizajn 16 in 18-palčnih platišč. Med paleto devetih barv so se vrinile tri nove.

Najpomembnejša novost prenovljene notranjosti je občutno sodobnejši infotainment easy link z 9,3-palčnim zaslonom. Bolje opremljene različice imajo tudi digitalno armaturno ploščo namesto klasičnih merilnikov. Novost v ponudbi tudi športno obarvan paket R.S. line, ki oblikovni duh športne R.S. različice prinaša tudi k bolj »civilnim« motorjem.

Pod pokrovom je novost priključnohibridna različica e-tech s sistemsko močjo 117 kW (159 KM). Obljublja porabo 1,3 litra in do 50 km električnega dosega v mešanem ciklu WLTP.


Med klasičnimi motorji lahko izbirate med tremi izvedbami 1,3-litrskega bencinskega stroja s 85, 103 ali 117 kW (116, 140 ali 159 KM). Prvi je na voljo zgolj z ročnim menjalnikom, srednji z ročnim ali sedemstopenjskim EDC, najmočnejši le s slednjim. Dizelske barve zastopa 1,5-litrski motor s 85 kW (116 KM) moči.

Vrh ponudbe je megane R.S. s prisilno polnjenim 1,8-litrskim motorjem z 220 kW (299 KM), ki je v primerjavi z dosedanjim modelom pridobil pri navoru. V kombinaciji z EDC menjalnikom namreč razvije 420 Nm, v kombinaciji z ročnim pa 400 Nm.

K boljšemu občutku med vožnjo svoje prispeva še nov servo volan, bogatejša pa je tudi paleta varnostnih in asistenčnih sistemov, vključno s pomočnikom za vožnjo po avtocesti in za prometne zastoje. Ta je na voljo pri vseh različicah z EDC menjalnikom.

Oprema je razdeljena na štiri pakete. Cene prenovljenega Megana se začenjajo pri 17.590 evrih za vstopno bencinsko in pri 18.190 evrih za najcenejšo dizelsko gnano različico. Karavanski Grandtour je 900 evrov dražji. Najcenejši priključni hibrid e-tech stane 30.790, športni Megane R.S. pa 32.490 evrov. Na cene na ceniku velja še standardni popust v višini 1.300 evrov.