Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni Opel Crossland, ki bo kupce prepričal z izrazito in kompaktno zunanjostjo, izjemno prostornostjo in vsestransko notranjostjo.

Najopaznejša oblikovna novost modela Opel Crossland je nov sprednji ”vizir”, kot ga imenuje proizvajalec. Med novostmi so tudi prednja in zadnja zaščita podvozja, LED prednji meglenki, kromirane obloge vrat pri različici Elegance in povsem nova paleta platišč iz lahkih kovin.

Ljubitelji športnega videza bodo navdušeni nad Crosslandom GS Line+ (takšen kot na fotografijah). Ta nova različica vključuje črna 17-palčna platišča iz lahkih kovin, črno streho, značilno rdečo obrobo
stranskih oken, ergonomska sedeža s certifikatom AGR za voznika in sovoznika, LED zadnje luči in strešne nosilce.

Križanec prepriča tudi z visoko stopnjo prilagodljivosti, saj je možno zadnje sedeže posamično
vzdolžno pomikati in nastaviti naklon naslonjal. Razdelitev v razmerju 60:40 in vzdolžni pomik
do 150 milimetrov omogočata povečanje prtljažnika od 410 do v tem razredu najzajetnejših 520
litrov in to v samo nekaj sekundah. Če zadnje sedeže povsem poklopite, se prostornina
prtljažnika poveča na kar 1.255 litrov.

Na voljo tudi IntelliGrip

Kupci novega Crosslanda dodajo še večjo varnost s sistemom IntelliGrip. Ta prilagodljivi sistem za nadzor oprijema zagotavlja optimalen prenos moči in stabilnost na vseh podlagah in razmerah: sneg, blato, pesek …

Voznik in sopotniki pa ne bodo uživali samo v odličnem oprijemu, s pestro ponudbo informativno-razvedrilnih sistemov bodo navdušeni tudi nad povezavami in razvedrilom: na voljo so sistemi Multimedia in najzmogljivejši Multimedia Navi Pro z 20,3-cm barvnim zaslonom na dotik. Sistemi so obenem združljivi z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto. Združljive pametne telefone je možno med uporabo brezžično polniti.

Zaenkrat še brez elektrike

Kupci Opla Crosslanda lahko izbirajo v ponudbi varčnih bencinskih in dizelskih motorjev z delovno prostornino 1,2 in 1,5 litra. Tako bencinski motorji z močjo od 61 kW (83 KM) do 96 kW (130 KM) kot dizelska motorja z močjo 81 kW (110 KM) in 88 kW (120 KM) so skladni s strogimi zahtevami emisijskega standarda Euro 6d.

S številnimi ultra-sodobnimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi, s katerimi je lahko opremljen Opel Crossland, bodo vožnje še bolj sproščene in varne. Prilagodljivi povsem LED žarometi z osvetlitvijo odcepov, asistenco za dolge luči in samodejnim uravnavanjem višine svetlobnega snopa zagotavljajo izjemno vidljivost, ko se stemni.

Med najpomembnejšimi asistenčnimi sistemi novega Crosslanda so: projekcijski zaslon, opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem in zaznavanje pešcev, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, zaznavanje utrujenosti voznika, nadzor mrtvih kotov, panoramska vzvratna kamera, napredni parkirni pomočnik spredaj in zadaj s samodejnim vrtenjem volana.

Cena vstopnega modela Opel Crossland po ceniku se znaša 18.050 evrov, na to pa so kupci deležni vsaj do 1.500 evrov popusta plus dodatnih 630 evrov v primeru nakupa prek financiranja.

TEST: Opel Crossland X 1.6 CDTI Innovation