V prvem letu, kar je na voljo po vsem svetu, je Fordu Mustangu uspelo postati globalno najbolje prodajani športni kupe. Povpraševanje po legendarnem avtu še naprej raste.

Analiza najnovejših podatkov o registracijah, ki jih beleži agencija IHS Automotive, je pokazala, da je Ford v letu 2015 po vsem svetu prodal približno 110.000 Mustangov v kupejevski izvedbi – več od vseh tekmecev v razredu športnih kupejev.

DSC_0035

Rekord je bil dosežen kljub temu, da je bil Mustang na ključnih trgih, kot sta Velika Britanija in Kitajska, večino leta na voljo le v zelo omejenih količinah. Poleg tega je Ford prodal še približno 30.000 Mustangov kabrioletov in s skupno 141.868 prodanimi vozili je postal Mustang daleč najbolje prodajani dvovratni športni avto na svetu.

Globalni podatki za leto 2015 razkrivajo nadaljnjo možnost rasti, saj se bodo dobave celotne dodeljene kvote na številnih trgih začele šele letos. Merkle ugotavlja, da je med kupci po vsem svetu največ zanimanja za Mustange, ki jih poganja motor V8.