Ford Focus RS

Fordov izjemni športnik Focus RS uvaja inovativni športni štirikolesni pogon (AWD) in zagotavlja vrhunsko hitrost v ovinkih, osupljivo zmogljivost in brezmejno uživanje v vožnji.

Focus RS prinaša napredne športne tehnologije in je prvi Ford RS z možnostjo izbire voznega načina – vključno s prvim načinom za nadzorovano drsenje s prekrmiljenjem (‘driftanje’) v panogi – in nadzorom speljevanja Launch Control.

S posebej prilagojeno različico Fordovega novega 2,3-litrskega motorja EcoBoost s 350 KM je športna kombilimuzina najhitrejši model RS, ki iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 4,7 sekunde in doseže največjo hitrost 266 km/h.

Vsa mehanika je zapakirana v agresivno celoto, ki jo po želji odenemo v sivo, modro ali črno barvo. Nataknemo 19-palčna platišča s cestnimi ali dirkalnimi pnevmatikami. Dodatno lahko zatemnimo stekla ter naročimo Brembo zavorni sistem. Vse za dobro doplačilo. Podobno je v notranjosti, kjer vas lahko za par sto evrov objamejo Recaro sedeži ali pa vas zabava 8-palčni zaslon na dotik z desetimi zvočniki znake Sony.

Cena takšne zabave pa se začne pri 39.990 evrih.

Ford Mustang V8

DSC_0638

Na letališki pisti smo obenem vozili še Ford Mustanga s 5,0-litrskim V8 motorjem s 421 ‘vranci’. Cena slednjega je vsaj 61.200 evrov, medtem, ko lahko Mustanga s štirivaljnim 2,3-litrskim EcoBoost motorjem s 317-konjiči dobite že za 43.100 evrov.