Ford je na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil tri nove člane, ki bodo zastopali prestižno družino Vignale. Modelom Edge, S-Max in Mondeo se je zdaj uradno pridružila še Kuga.

Zunanjost krasijo ekskluzivna biserna barva Milano Grigio, obarvana zaščita odbijačev, vratnih kljuk in ostalih okrasnih dodatkov. Za piko na i so namestili unikatno šestkotno masko hladilnika ter povezali zunanji videz v smiselno celoto.

Šestkotna tematika se je preselila tudi v potniško kabino, kjer navdušuje unikatno oblazinjenje sedežev, vrat in armaturne plošče. Kot pravijo pri Fordu, bodo vsak primerek po koncu proizvodnje zaključili s pomočjo izkušenih rok v centru Vignale v Španiji. Pregledali bodo celoten avto in odstranili še tako majhne nepravilnosti pri izdelavi zunanjosti in notranjosti. Več kot dve uri bodo polirali vsak avtomobil in do zadnjega negovali notranje detajle in usnjene dodatke v potniški kabini.

ford_kuga_06-641x480

Motorno paleto bodo sestavljale štiri opcije – 1,5-litrski agregat EcoBoost v dveh različno močnih različicah in dvolitrski TDCi, ki bo prav tako na voljo v dveh različno močnih verzijah. Poleg štirikolesnega pogona bo opcijsko na voljo še samodejni menjalnik Powershift.

Pri Fordu so zagnali namensko spletno stran za kupce vozil Vignale, kjer lahko do potankosti raziskujejo in pregledujejo obstoječe modele. Kuga Vignale bo v prodajne salone zapeljala približno isti čas kot Edge Vignale, torej nekje proti koncu leta.

ford_kuga_03-641x480