OPA: Preveri kaj vozita aktualna predsedniška kandidata!

Če pustimo na strani politične funkcije in pomembnost takšnih položajev, si avtomobilistični navdušenci radi postavimo vprašanje, kaj kdo vozi.

Vsekakor to za nas ni pomembno z vidika premoženja, a v naših očeh prikaže marsikaj več. Morda tudi z vidika primerjave, če je vplivni osebi nekaj všeč, potem bo tudi za nas super. Očitno največji avtomobilistični navdušenec med kandidati za predsednika republike, Boris Popovič,  je izpadel v prvem krogu.

Mi pa smo preverili, kaj in s čim se naokrog prevažata aktualna kandidata, ki se bosta pomerila v drugem volilnem krogu, Borut Pahor in Marjan Šarec.

BORUT PAHOR

Trenutni predsednik države Borut Pahor se po nam znanih podatkih večinoma prevaža na zadnjem desnem sedežu prestižne, a za njegov položaj primerne, limuzine Audi A8 4.0 TFSI LWB.

Avtomobil so zamenjali letos in je nadomestil prejšnjo različico modela A8 s še večjim 6-literskim dvanajstvaljnim agregatom pod pokrovom motorja. Predsednikom je služil dolgih 11 let in jih pripeljal po poti dolgi kar 350.000km. Morda je bil zmoten le čas nakupa, saj je bila ravnokar predstavljena popolnoma nova generacija, katere predstavitev si lahko preberete tukaj.  V svoji lasti pa ima Borut Pahor v lasti Renault 4 – ja, katrco.

MARJAN ŠAREC

Predsedniški kandidat Marjan Šarec pa ima vsekakor nekaj skupnega z njegovim nasprotnikom. Tudi on si lasti pravega oldtimerja, še nekoliko starejšega NSU Prinz-a.

Za potrebe prevoza po terenu si lasti Lado Nivo, vsak dan pa se prevaža s čisto smiselno, osem let staro Škodo Superb.

NEVERJETNO: Preveri, kaj boš dobil od policistov, če boš v prihodnjih dneh napihal 0,0!

O takšnih SNEŽNIH PLUGIH lahko Slovenija samo SANJA!

Vir naslovne fotografije: STA