Prenovljeni Fiat 500L

Fiat je na trg poslal prenovljenega 500L, ki je na voljo v dveh različicah. Klasična je naravnana bolj v smeri kompaktnega enoprostornika, medtem ko je različica Cross nekoliko bolj terensko naravnana s svojimi plastičnimi obrobami blatnikov.

Spremembe zunanjosti se kažejo na novem, širšem kromiranem okrasnem elementu maske vozila, prenovljene so prednje dnevne luči, več kroma pa je tudi v sprednji maski. Na zadku je spremenjen odbijač, na boku pa so nove zaščitne letvice. Podobne spremembe pa je doživel tudi 500L Cross.

V notranjosti je nekoliko bolj oglat volan zamenjal okrogel, spremenjena je instrumentna plošča, nov pa je tudi opcijski multimedijski vmesnik Uconnect. Drugačna je tudi osrednja konzola in prestavna ročica.

Poglavitna lastnost modela je prostornost, znotraj naj bi ponujal prostora za pet potnikov, visokih 200 centimetrov. Vožnjo bodo lajšali sistem kot so samodejno zaviranje v sili, pomoč pri speljevanju v klanec in opcija vklopa volana v program City, ki bo omogočila lažje manevriranje.


Pri modelu Cross lahko izberemo vozni program, ki bo vozilo prilagodil vožnji ob običajnih razmerah, slabših razmerah z manj oprijema ali v program, ki bo ohranjal hitrost pri spustu po klancu navzdol.

V ponudbi je en bencinski motor s prostornino 1,4 litra in 120 konjskimi silami, ter dva dizelska. Šibkeši 95 konjski 1,3-litrski Multijet in 1,6-literski s 120 konji. Prvi je na voljo tudi z robotiziranim menjalnikom.

V osnovni opremi POP STAR se med drugim nahaja klimatska naprava, tempomat, ogrevani vzvratni ogledali in avtoradio s 5 palčnim zaslonom na dotik. CITY ima dodana še parkirna tipala, naslon za roke zadaj in mizice na zadnji strani sedežev. Paket LOUNGE pa ponuja samodejno klimatsko napravo, večji 7 palčni zaslon, DAB avtoradio, električni pomik stekel zadaj, lita platišča, Cross pa ponuja tudi izbirnik načina vožnje.

Vstopna cena modela v izvedenki City znaša 12.990 EUR in vključuje komplet zimskih pnevmatik, vinjeto in pet let jamstva.

Avanturist. – Fiat 500L 1.6 MultiJet Trekking

Si, si delizioso. – Fiat 500X Off Road Look 2.0 MultiJet II 16v 140 AWD Cross

Imam novega tipa! – Fiat Tipo 1.6 Multijet 16v City