Novi BMW X4: Tokrat s plemenitejšim zadkom!

Pred ženevskim salonom je zastor padel z nove generacije športnega terenca X4. Slednji je nekoliko zrasel, prav tako pa s sabo prinaša več asistenčne ter multimedijske tehnologije.

BMW X4 prinaša več mogočnosti in samozavesti v boj kupejevsko naravnanih terencev. Bavarci so ga glede na aktualno generacijo podaljšali za 81 (+54 za medosno razdaljo), povišali za 37 ter znižali za 3 milimetre, kar se pričakovano pozna predvsem pri prostornosti vozila ter prtljažnem prostoru, ki sedaj meri 525 litrov.

X4 prihaja v treh različicah, in sicer xLine, M Sport ter M Sport X, ki se bodo dopolnjevale s šestimi agregati (trije dizelski in trije bencinski) z razponom moči od 135 do 265 kW (184 – 360 KM), vsi pa so spojeni z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom xDrive.

Zahvaljujoč gradnji iz lahkih materialov so glede na predhodnika maso vozila znižali za približno 50 kilogramov, nižje težišče pa prispeva k še bolj športni vožnji in lažji vodljivosti. X4 bo serijsko opremljen z bi-LED žarometi, LED svetili, elektronskimi prtljažnimi vrati ter zadnjima izpušnima cevema ob vsaki strani, kupci pa bodo lahko izbirali med sodobnejši bavarsko infozabavno ter varnostno-asistenčno tehnologijo. Pričakovano je razširjen tudi nabor dodatne opreme, med katero se nahajajo platišča velikosti od 18 do 21 palcev, štiri nove karoserijske barve ter kopica elementov za individualizacijo vozila.

Pred voznikom se nahaja 12-palčni instrumentacijski zaslon ter opcijski projecirni HUD barvni prikazovalnik, medtem, ko se bodo podporne asistenčne ter multimedijske vsebine upravljale preko osrednjega 10,25-palčnega zaslona občutljivega na dotik.

Na naših cestah boX4 možno srečati že letošnje poletje.

Premium terenec s premium dodatkom – BMW X4 xDrive28i

Amerikan’c. – BMW X4 xDrive30d

Praktična lepota. – BMW 430i xDrive Gran Coupe