Slovenska premiera: Ford Tourneo Custom in Transit Custom

Ford je predstavil vsestranski novi kombi za prevoz oseb Tourneo Custom, ki do devet potnikov na potovanjih razvaja s povsem novo notranjostjo. Namenjen je za prevoze, osebno uporabo in kot vozilo za aktivni življenjski slog.

Novi Tourneo Custom je prepoznaven po všečno oblikovanem sprednjem delu s kromirano masko in letvicami. Potnike razvaja s kabino, ki ima posebno namestitev v tem segmentu: sedeže v drugi vrsti je možno obrniti nazaj proti tretji vrsti, da je šest individualnih sedežev postavljenih v konferenčno razporeditev.

Največji kombi za prevoz oseb Tourneo je bil deležen celovite prenove, vključno z materiali oblazinjenj, izboljšanim udobjem in nižjo ravnjo hrupa. Opremljen je z najsodobnejšimi Fordovimi tehnologijami, ki jih poznamo iz osebnih avtomobilov, kot sta inteligentni omejevalnik hitrosti in sistem za povezave SYNC 3. Inovacije temeljijo na izboljšavah, s katerimi je bil Tourneo Custom prvič na voljo leta 2016, vključno z revolucionarnim 2,0-litrskim dizelskim motorjem Ford EcoBlue, novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom SelectShift in možnostjo zadnjega zračnega vzmetenja.

Novi Tourneo Custom ima dinamičen sprednji del, ki si gene deli s Fordovimi najnovejšimi modeli osebnih vozil. Trapezoidna maska je postavljena visoko, žarometi so dinamični in vitki. Na voljo so najnovejše tehnologije za osvetlitev, najbolje opremljene različice delujejo z novimi značilnimi dnevnimi lučmi LED in zmogljivimi ksenonskimi žarometi.

Nič več ”tovornjakarska” kabina

Notranjost kabine je povsem nova, armaturna plošča pa temelji na Fordovi novi oblikovalski filozofiji, ki jo je uvedla nova Fiesta – je privlačna in osredotočena na uporabnika, na njeno zasnovo pa so vplivale interakcije s pametnimi napravami in tabličnimi računalniki. Nova armaturna plošča ima izrazite vodoravne oblikovne elemente, ki poudarijo širino kabine, na dotik mehke površine, kromirani in sijajno črni okrasni elementi pa zagotovijo prijeten videz.

Povsem novi prikazovalniki in nadzorne plošče zagotavljajo izboljšano ergonomijo in preprosto uporabo, bolje opremljene različice pa odlikuje ‘lebdeč’ 8-palčni barvni zaslon na dotik v slogu računalniške tablice, ki omogoča upravljanje Fordovega sistema za komunikacije, informacije in razvedrilo SYNC 3 s kretnjami, kot sta ‘ščipanje’ in razteg za zmanjšanje in povečanje prikaza.

Novega Tournea Custom poganja najsodobnejši dizelski motor Ford EcoBlue, z močjo 105 KM, 130 KM in 170 KM. Vse tri različice zagotavljajo znatno znižanje stroškov uporabe in izboljšanje zmogljivosti, saj je poraba manjša za do 13 odstotkov, navor pri nizkem številu vrtljajev pa je povečan za 20 odstotkov. Najmočnejša različica je na voljo tudi z uglajenim in odzivnim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom SelectShift, kupci pa lahko za doplačilo izberejo tudi v tem segmentu edinstveni sistem zadnjega zračnega vzmetenja za prožno, nadzorovano in uravnoteženo vožnjo v najširšem razponu obremenitev.

Prenovljen tudi najbolj zaželjen roparski kombi!

Poleg Forda Turneo Custom je na trg pripeljal še novi Ford Transit Custom, ki je v svojih začetkih veljal za najboljše vozilo za rop. Večino svojega DNK-ja si deli s Turneom, a s to razliko, da je bolj namenjen prevozu materiala kot ljudi. Skupni so motorji, dizajn in tehnologije, vse kar se je potrebno odločiti je le to, za kaj ga boste večinoma uporabljali.

Začetna cena Ford Turneo Custom je pri kratki medosni razdalji 33.630 evrov in pri dolgi medosni razdalji 34.310 evrov. Ford Transit Custom Furgon je na voljo od 24.000 evrov dalje, Ford Transit Custom Kombi od 25.020 evrov in Ford Transit Custom Kombi Furgon od 24.500 evrov dalje.

Ali je nov avtomobil sploh lahko še poceni? – Ford Ka+ 1.2 Ti VCT Trend

Avto, ki ceni lastnikov čas! – Ford S-Max 2.0 TDCi Powershift Vignale

Prestiž po ameriško – Ford Edge Vignale 2.0 TDCi Bi-turbo Powershift AWD