Najmanjša zvezdna limuzina: Mercedes Benz razred A

Mercedes-Benz je predstavil svoj limuzinski razred A, ki oblikovno spominja na trenutni razred CLA, a bo vso tehnologijo in pripadajoče varnostno-asistenčne sisteme povzemal po aktualnem razredu A.

Razred A Sedan bo sprva na voljo z dvema agregatoma. Prvi z oznako A 200 bo bencinski z močjo 120 kW (163 KM) ter 250 Nm navora, dizelske barve pa bo zastopal A 180 d z močjo 85 kW (116 KM) ter 260 Nm navora. Oba agregata bosta serijsko povezana s samodejnim 7G-DCT menjalnikom z dvema sklopkama, pogon pa bo speljan na sprednji kolesni par.

V notranjosti bo prevladovala digitalna tehnologija ter elementi iz prestižnega razreda S. Kokpit bo glede na stopnjo opremljenosti na voljo v treh različicah, ki bodo vključevale kombinacije dveh 7 in/ali 10,25-palčnih zaslonov. Osrednji multimedijski zaslon bo temeljil na MBUX tehnologiji (Mercedes-Benz User Experience), medtem, ko bo voznikov osrednji prikazoval kopico podatkov naprednih asistenčno-varnostnih sistemov, ki smo jih vajeni iz višjih segmentov oziroma celo najvišjega razreda S. Vse to, kot že omenjeno, od prihodnje pomladi tudi na slovenskih cestah.

Slovenska premiera: Mercedes Benz razred A

Dodatek z dodatki! – Mercedes Benz GLA 220d 4Matic Urban

Slovenska premiera: Mercedes-Benz CLS