Osvežitev Renault Kadjarja

Renault bo na avtomobilskem salonu v Parizu v prvih dnevih oktobra pokazal prenovljenega Kadjarja, ki prinaša napredek na vseh področjih.

Ob spoštovanju tradicionalnih pravil oblikovanja SUV vozil ima bolj privlačen videz s še bolj dinamičnimi potezami. Raziskave so so namreč potrdile, da je zunanji videz glavni razlog kupcev, da so izbrali Renault Kadjar. Linije prenovljenega Kadjarja so ob prenovi še bolj elegantne, tekoče in prečiščene. Spredaj se prenovljeni Kadjar ponaša z za Renault značilnim svetlobnim podpisom v obliki črke C. Še bolj ga zdaj poudarja z LED smerniki, integriranimi v dnevne luči. Novi Kadjar bo na voljo s 17- in 19-palčnimi platišči in s tremi novimi posebnimi barvami – zeleno, modro in sivo.

Sredinski del armaturne plošče ima nov zaslon multimedijske naprave z večjo svetilnostjo in boljšo občutljivostjo na dotike. Z njim se upravlja sistem R-LINK 2. Nova nadzorna plošča z gumbi za upravljanje avtomatske klimatske naprave ima moderen ergonomski dizajn s prikazovalniki temperature in nastavitev zračenja, ki so nameščeni na sredini treh okroglih vrtljivih gumbov.

Kakšni motorji bodo brneli v Kadjarju? Najnovejši Renault bo ponudil novi motor 1.3 TCe, ki so ga prvič predstavili v Scénicu, kasneje pa bo ponujen tudi v modelih Captur in Mégane. Motor je bil razvit v zvezi Renault – Nissan ter ob sodelovanju Daimlerja. TCe FAP (filter trdih delcev) motor bo na voljo v štirih različicah: TCe 140 FAP, TCe 140  FAP ED. Kadjar bo opremljen z ročnim menjalnikom in bo na voljo v kombinaciji z dvo- ali štirikolesnim pogonom.

Najpomembnejši člen – Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

Ali imamo prostor še za enega križanca? – Renault Kadjar TCe 130 XMod

Renault Captur – križanec z novim pečatom