Slovenska premiera: Mitsubishi Outlander PHEV

Pet let po začetku prodaje v Evropi, se Outlander PHEV predstavlja v nekoliko bolj dinamično zasnovani podobi ter delno spremenjenem ambientu. Najbolje prodajani priključni hidbrid stare celine se hvali še z zmogljivejšim motorjem ter dajšim dometom baterije.

Nov pogon, poimenovan PHEV 2.0, namesto dvolitrskega bencinskega agregata z Ottovim ciklom delovanja zdaj vsebuje bencinski agregat, ki deluje na principu Atkinsovega cikla ter se ponaša z 2,4-litrsko prostornino. Japonci so poskrbeli za več navora in še višjo učinkovitost. Za še večjo avtonomijo in zmogljivost pa skrbi 15 odstotkov večja kapaciteta ter 10 odstotkov zmogljivejša baterija, ki sedaj zmore 13,8 kWh.

Bencinec zmore 99 kilovatov, medtem ko se sprednji in zadnji elektromotor ponaša s 60 oziroma 70 kilovatov moči. Zgolj na elektriko je mogoče prevoziti spodobnih 50 kilometrov, medtem ko se lahko v povsem električnem načinu vozite do hitrosti 135 km/h. Velja omeniti, da lahko v Outlanderju PHEV priključite tudi naprave do zmogljivosti 1.500 vatov.


Outlander PHEV bo na voljo v treh nivojih opreme.  Vstopni Intense vsebuje ABS, ESP, regenerativno zaviranje, 18-palčna alu platišča, LED dnevne luči, ogrevani prednji sedeži, dvopodročna samodejna klimatska naprava, pametni sistem vstopanja in zagona motorja brez ključa, tempomat, senzor za dež, 7-palčni zaslon na dotik.

Srednji Instyle k temu dodaja sistem za ublažitev naleta, prilagodljiv tempomat, kamere za 360-stopinjsko pregled okolice vozila, LED prednje meglenke, AC 1500W vtičnica za zunanje naprave, daljinsko upravljanje polnjenja. Najbogatejši paket opreme Diamond pa postreže še s sistemom za opozarjanje pred vozili v mrtvem kotu, ultrazvočnim senzorjem nenamernega pospeševanja, parkirnimi senzorji, usnjenim oblazinjenjem, električnim odpiranjem prtljažnih vrat, Rockford Fosgate ozvočenjem …

Outlander PHEV z opremo Intense stane 36.600 evrov, z Instyle 39.500 evrov in z opremo Diamond 43.200 evrov (pri vseh je upoštevana subvencija EKO sklada v višini 4.500 evrov).

TEST: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 MIVEC Turbo 2WD Intense+

50.000 “električnih” Outlanderjev

Mitsubishi Outlander MY16