Kadjar, ki je od leta 2015 po svetu našel že 450.000 lastnikov, je s prenovo dobil zmogljivejše motorje, moderen videz, izboljšano kakovost in ergonomičnost ter boljšo uporabniško izkušnjo.

Ob prenovi so mestnemu terencu namenili nove luči spredaj in zadaj (tudi več tehnike LED), drugačno motorno masko in spremenjena odbijača. Barvni paleti so dodali tri nove karoserijske barvne odtenke, zeleno, modro in sivo.

Precej več sprememb v notranjosti

Ta je prečiščena in bolj premišljeno zasnovana. Infozabavni sistem je izgubil vsa stikala in se po novem z njim upravlja izključno z dotikom 7-palčnega zaslona. Nižje se nahajajo novi gumbi za upravljanje klimatske naprave, Kadjar pa se lahko pohvali s ploščo za induktivno polnjenje naprav. K občutku kakovosti v kabini pripomorejo dodani kromirani elementi, ambientalna osvetlitev.

Prednja sedeža se zdaj pohvalita z dobro bočno oporo ter nastavljivo dolžino sedala. Vsi sedeži imajo nove materiale in barve oblazinjenj. Komolčna opora med sedežema pa je zdaj vzdolžno nastavljiva. Nekaj so pridobili tudi potniki na zadnji klopi, saj so med prednjima sedežema zdaj reže za zračenje, 12-voltna vtičnica in dve polnilni mesti USB.

Na voljo je 10 asistenčnih sistemov, ki med drugim tudi sistem za opozarjanje ob prekoračitvi dovoljene hitrosti, ki primerja podatke z navigacijskega sistema in s kamere za prepoznavanje prometnih znakov ter voznika slikovno opozori, ko preseže dovoljeno hitrost.

Posodobljeno motorno paleto sestavljajo 1,3-litrski štirivaljni bencinar, z oznakama TCe 140 in TCe 160. Prvi bo imel 140 KM v kombinaciji z ročnim menjalnikom, slednji pa 160 KM v izvedenki Black Edition z avtomatskim menjalnikom EDC. Prenovljena sta tudi 1,5-litrski Blue dCi 115 in 1,8-litrski Blue dCi 150. Manjši ima 115 KM, z ročnim ali avtomatskim menjalnikom, močnejši pa ima 150 KM, vendar le z ročnim menjalnikom in z izbiro štirikolesnega pogona.

Za vstopnega bencinarja z opremo Life je treba odšteti 20.490 evrov. Najbolje založeni Black Edition z bencinskim motorjem in EDC menjalnikom stane 28.290 evrov. Osnovni dizel Blue dCi 115 z opremo Limited stane 23.790 evrov. Štirikolesni pogon pa je na voljo ob opremi Black Edition z dCi 150 in ročnim menjalnikom za 31.690 evrov.

Pri Renaultu so ob nakupu Kadjarja pripravili zanimive ugodnosti, med drugim prejmete zimski komplet obuval ter popuste do kar 4.000 evrov.