Iz mehiške tovarne v Puebli je zapeljal še zadnji proizvedeni Volkswagen Beetle. 10.07.2019 se bo tako zapisal v zgodovino avtomobilske industrije kot dan, ko se je končala 81 let trajajoča zgodba legendarnega ‘hrošča’.

Zadnji proizvedeni primerek tretje in obenem zadnje generacije ne bo na prodaj, temveč ga bodo parkirali v tovarniški muzej. 

V Nemčiji so sicer s proizvodnjo beetla zaključili že marca letos in so zadnja naročila prepustili mehiški tovarni. V njej bodo od zdaj naprej izdelovali novega kompaktnega križanca Tareka, ki ga na evropskem trgu ne bo in je namenjen izključno ameriškim kupcem. 

Hrošč, ki se je ‘rodil’ v času Hitlerjevega tretjega rajha (razvil ga je Ferdinand Porsche), je v šestdesetih letih postal nosilec popularne kulture. Prvi večji padec prodaje je zabeležil v osemdesetih letih, k čemur je deloma botroval vzpon Golfa.


Zadnja leta je preživljal težke čase, zato se je o koncu proizvodnje šušljalo že nekaj časa. Kot so pri Volkswagnu še zapisali v izjavi za javnost, se bodo raje osredotočili na razvoj električnih vozil.