Ob 10. obletnici 4L International je Renault predstavil sodobno različico 4L: Plein Air.

Koncept, imenovan e-Plein Air, je rezultat sodelovanja Renault Classic, Renault Design in podjetja Melun Rétro Passion, strokovnjaka za proizvodnjo rezervnih delov za retro avtomobile in zbirke modelov, proizvedenih med letoma 1950 in 1990, kot so Alpine, Citroën, Peugeot in Renault.

Koncept e-Plein Air je bil zgrajen na platformi JP4 (skrajšana platforma Renault 4), karoserije in dele je zanj dobavil partner Melun Rétro Passion, motor pa mu je posodil simpatični Twizy.

4L INTERNATIONAL Festival, ki se od leta 2009 odvija na vsaki dve leti, je namenjen vsem lastnikom Renaultovih kolekcij. Združuje navdušence v Renaultovih modelih iz vseh evropskih držav. Letošnji festival je potekal od petka 19. julija do nedelje 21. julija. Razstavljenih je bilo 1.000 avtomobilov iz več kot 20 držav, obiskalo pa ga je več tisoč Renaultovih navdušencev.

Elektrifikacija retro avtomobila je trenutno zelo priljubljena. Ta električni koncept odlikuje model 4L Plein Air iz leta 1968. Na zabaven način spomni vse zveste spremljevalce Renaulta o resnično vrhunskem strokovnem znanju pri proizvodnji električnih avtomobilov.