Audi vztrajno dopolnjuje svojo ponudbo vozil z novimi nišnimi kupejevskimi SUV-ji. Najnovejši član bo Q3 Sportback. Postavil se bo ob bok Mercedesu GLC Coupe in BMW-ju X4.

Sportback prejema posebne oblikovne elemente, kot je 29 mm nižja streha in 16 mm večja dolžina. Kljub temu je malce ožji od standardnega Q3, z novo masko in oblikovnimi linijami pa so ga optično povečali. Oddaljenost od tal ostaja enaka kot pri Q3.

Ker je po videzu zelo podoben Q3, so se raje odločili uporabiti enako ime modela z dodatkom Sportback, namesto prej mišljene oznake Q4. Kot zunanjost, tudi notranjost ostaja bistveno nespremenjena od običajnega Q3. Položnejša streha rahlo vpliva na prostor zadnjih potnikov, to pa so rešili z nastavljivo zadnjo klopjo, kar posledično omogoča povečanje prtljažnika na 530 litrov, enako kot pri Q3.

Od začetka prodaje bo ponudba zajemala tri pogonske agregate, enega TFSI in dva TDI. V začetku prihodnjega leta bodo dodali še lahkega hibrida v kombinaciji 1,5-litrskega štirivaljnega bencinarja z 48 V sistemom. V sodelovanju s samodejnim menjalnikom poskrbi za 0,38 litra zmanjšano porabo na 100 prevoženih kilometrov.

Več podrobnejših podatkov bo kupcem predstavljenih malo pred začetkom prodaje, cena osnovnega pa bo znašala slabih 40 tisočakov.