Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bosta Alfa Romeo Giulia in Stelvio predstavila v prenovljeni različici za leto 2020. Če ne opazite razlik, nič zato, saj so le te minimalne in se povečini nanašajo na notranjost.

Javno lansiranje prenovljenega modela definitivno ni bilo pričakovano za Kitajsko, saj smo mediji sklepali, da bo Alfa Romeo svoj prvi svetovni nastop naredila na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ki se odpre prihodnji teden.

Kot ste že opazili, se oblikovno vozili nista popolnoma nič spremenili. To je res, vendar vendar drži samo glede zunanjosti. V notranjosti so vidne pomembne nadgradnje, ki naj bi Giuliji in Stelviju naredile uslugo pri boju s konkurenco. Oba modela sta dobila nov 8,8-palčni zaslon na dotik. Nadgrajen je multimedijski sistem, ki zdaj ponuja dostopno točko Wi-Fi, nadgradnje programske opreme v oblaku, integrirano funkcijo klica v sili in funkcijo asistenta za klice.

Poleg tega multimedijski sistem ponuja nove funkcije, ki so na voljo prek pametnega telefona, na primer zaklepanje, odklepanje in vklop utripalk, določitev lokacije ukradenega vozila in še več. Novost sta tudi večfunkcijski volan in prestavna ročica, ki je ovita v usnje. Celostno pa so se izboljšali materiali armaturne plošče, ki so lepši tako na pogled kot tudi na dotik.


Na Kitajskem se modela Giulia in Stelvio prodajata le z 2,0-litrskim turbobencinskim motorjem, ki je na voljo v šibkejši različici z 200 KM ter močnejši z 280 ‘konjiči’. Obe sta usklajeni z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom ZF. Alfa Romeo bo po predvidevanjih kmalu predstavil še podobne spremembe za Giulio in Stelvia za evropske in severnoameriške trge. Sklepamo pa lahko, da ju bodo gnali podobni motorji kot doslej.

Oba modela bomo že kmalu videli na naslednjem velikem odru v Los Angelesu, ki se odpre 18. novembra. Držimo pesti, da se razstavnemu prostoru pridruži še najzmogljivejša različica – Quadrifoglio