Francoska znamka s prestižno zgodovino je spletni javnosti razkrila dolgo pričakovano limuzino DS9. Petmetrska eleganca bo ponujala številne presežke v detajlih ter značilno udobje v vožnji.

DS9 bazira na podaljšani različici koncernskega modela Peugeot 508. Oblikovno ju loči drugačna bočna ter strešna linija, seveda pa ne gre spregledati številne oblikovne detajle modela 9. Kot zanimivost, si DS9 z modelom 508 ne deli simpatičnih vrat brez okvirja.

Skratka, diamantne podrobnosti z maske in svetil so se prenesli tudi v notranjost. V usnje odeta armaturna plošča pozdravi z dvema ogromnima zaslonoma. Instrumentna plošča ter osrednja multimedija. Vse skupaj poznano z večjega športnega terenca DS 7 Crossback. Glede na to, da limuzina stavi na premium segment, bo možna izbira individualnih materialov za posamezne predele vozila. Definitivno bo tudi pestra izbira okrasnih letvic ter barv posameznega materiala.

Francozi pa ob vsej eleganci niso pozabili na tehnologijo. Tako bo DS9 premogel kopico sodobnih sistemov kot je denimo aktivno vzmetenje s skeniranjem cestišča – nekaj, kar poznamo iz Bavarske limuzine. Manjkali ne bodo hlajeni, ogrevani sedeži z masažo. Asistenca za pomoč pri vožnji je pri takšnem avtomobilu že samoumevna, a se pohvali z drugo stopnjo avtonomne vožnje do 180 km/h.

K dobremu avtomobilu se poda še dobro ozvočenje, za katerega so poskrbeli pri Focalu. Pozabili pa boste lahko tudi na ključ, saj se bo DS9 oprl ob prisotnosti vašega ‘pametnjakoviča’.

Sprva bo DS 9 na voljo z novim hibridnim pogonskim sklopom E-TENSE, v katerem je 1,6-litrski bencinski motor PureTech, ki skupaj z elektromotorjem razvije 225 KM. Prav tako bo lahko s kapaciteto 11,9 kWh prevozil 40-50 km z enim polnjenjem baterije.

Kmalu po lansiranju bosta v modelno paleto dodatni še dve pogonski enoti E-TENSE. Ena z 250 KM, sprednjim pogonom in več dosega ter druga s 360 KM in inteligentnim štirikolesnim pogonom. Vsi pogonski sklopi so sparjeni z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Francoska limuzina se bo javnosti prvič predstavila na avto salonu ob Ženevskem jezeru v začetku marca.