Pri korejskem proizvajalcu so razkrili novi Tucson. Markaten športni terenec z videzom ter tehnologijami uveljavlja nova pravila segmenta.

Novi Tucson v prvi vrsti igra na njegov izstopajoč in odločen videz, ki marsikomu meji na redikalnega. Predvsem sprednji in zadnji del avta sta oblikovana na način, kot ga na trgu še nismo videli. Spredaj je prepoznati popolnoma nova, tako imenovana parametrična žarometa, ki izklopljena delujeta skrita ob vklopu pa se razkrijeta.

Dinamika oblikovanja prednjega dela se nadaljuje na boku avta v podobi ostrih potez in površin ter poudarjenih blatnikov. Skoraj tako poseben kot sprednji del je tudi zaključek avta s samosvojimi zadnjimi, v več ločenih elementov deljenimi svetilkami, brisalnikom, skritim v zgornji spojler prtljažnih vrat, ter poudarjen odbijač z vdelanim difuzorjem.

V kabini je sodobnost oblikovanja razvidna v podobi zajetne, v bleščečo črno plastiko odeto sredinsko konzolo, ki se navidezno spušča z vrha armaturne plošče kot vodni slap. Korejci so sredinsko konzolo, ki močno stavi na dotično občutljivost površin, vdelali tudi velik 10,25-palčni vodoravno orientiran zaslon večopravilne enote, ne manjka pa niti računalniški zaslon namesto merilnikov.

Ne bosta manjkala povezljivosti z Apple in Android prenosnimi telefoni. Piko na i sodobnosti pa v Tucsonu odigra NFC komunikacije avta z vašim telefonom, s pomočjo katerega je moč novinca zakleniti ali odkleniti ter zagnati motor in celo krmiliti klimatsko napravo iz razdalje največ 30 metrov od avta.

»Božično vzdušje« v novem Tucsonu si bodo uporabniki lahko vzbudili z uporabo ambientalne osvetlitve, ki premore 64 barvnih odtenkov, nastavljivih v 10 stopnjah svetilnosti.

V Ameriki bo Tucson dobavljiv tudi z 2,5-litrskim štirivaljnim bencinarjem, ki pa v Evropi ne bo na voljo. Na stari celini računamo na že poznane motorje iz trenutnega modela in poudarjeno elektrifikacijo le teh. Manjkala ne bo niti priključno-hibridna izpeljanka.

Korejci so že potrdili začetek prodaje novinca na domačem trgu še v tem mesecu. Na ostalih svetovnih trgih pa lahko računamo nanj v prvi polovici 2021.