Citroën C3 Aircross, ki je na ceste zapeljal leta 2017, je prejel subtilno medgeneracijsko prenovo. V novo modelno leto vstopa z zrelejšim videzom in odločnejšo osebnostjo, katero opredeljuje nov obraz.

Posodobljena maska, v slogu novega C4, ga navdihuje z agresivnejšim športnim videzom. Večina ostalih značilnih oblikovnih elementov C3 Aircross, kot so deljeni LED žarometi, ostaja nespremenjenih. Pomembna je razširitev barve palete s sedmimi novimi odtenki. Skupno lahko izbiramo med 70 različnimi kombinacijami barve karoserije in strehe. Novi so dizajni 16- in 17-palčnih platišč z diamantno ali povsem črno obdelavo.

Kljub drznemu videzu, udobje notranjosti ni nastradalo, z novimi Advanced Comfort sedeži iz večjega C5 Aircross, je situacija ravno obratna. Z dodatnih 15 mm oblazinjenja vsekakor izgledajo vabljivo.

Ohranili so osnovno razporeditev kabine, z izbiro treh novih stilov okrasnih elementov, standardno ostaja oblazinjenje iz blaga, z doplačilom iz umetnega ali naravnega usnja.


Seveda gre za prenovo v letu 2021, kar pomeni veliko poudarka na tehnologiji in večjih zaslonih. Osrednja novost je 9-palčni informacijski zaslon na dotik, z ostrejšo sliko in večjo odzivnostjo, povezljiv s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto. Med drugimi dobrinami so še nov head-up zaslon za prikaz podatkov, vzvratna kamera s funkcijo Top Rear Vision in pet tehnologij povezljivosti.

Pod bistvene varnostne pripomočke spadajo prepoznavanje prometnih znakov, samodejno zaviranje v sili in avtomatsko prilagajanje snopa svetlobe. Na seznamu dodatne opreme ostajata Grip Control in asistent za spust po klancu.

Pri motorni paleti sprememb ni, še vedno ostajata 1,2-litrska PureTech turbo bencinska motorja 110 in 130, dizelski 1,5-litrski BlueHDi 110 ter 1,6-litrski BlueHDi 120. Elektrifikacije za zdaj ni pričakovati, saj C3 Aircross sloni na starejši PF1 platformi. V slovenskih salonih ga pričakujemo junija.