Francoska znamka se vrača h koreninam. Drznost in udobje sta poslanstvi, s katerima bo kupce prepričeval novi Citroën C4 in njegova električna različica ë-C4.

Novi Citroën C4 je karoserijsko uvrščen v vmesni prostor med kombilimuzine in kompaktne športne terence. Zasidran v novem pod segmentu bo s svojo drznostjo prepričeval kupce.

Francozi so znani po svoji široki ponudbi barvnih kombinacij in tudi pri novem C4 ne bo nič drugače. Na voljo bo sedem karoserijskih barv v kombinaciji s petimi ambientalnimi barvnimi paketi. K temu je dodan še dolg seznam platišč od 16- do 18-palcev. Skratka veliko kombinacij.

Ne manjkajo tehnologije za povečanje varnosti med vožnjo. Denimo Active Safety Brake, opozorilnik na nevarnost trka in sistem za preprečevanje nadaljnjih posledic po trku in sistem za nadzor mrtvega kota. Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, sistem samodejno prilagaja hitrost pred seboj vozečemu vozilu s samodejnim ohranjanjem (Highway Driver Assist), Coffee Break Alert, odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti.

Motorna paleta je relativno široka, saj v njej domuje kar tri bencinske in dve dizelski različici. Za piko na i pa vsekakor poskrbi električni ë-C4. Bencinske izvedenke premorejo 100 KM, 130 KM in 155 KM, medtem ko dizelske barve zastopata BlueHDi s 110 KM in 130 KM. Za prenos v osnovi služi ročni 6-stopenjski menjalnik, ki ga je možno nadgraditi z 8-stopenjsko avtomatiko.

Ljubitelje elektrike bo naokoli prevažal ë-C4, ki ga poganja elektromotor z močjo 100 kW (136 KM). Slednjemu vir energije zagotavlja 400-voltna litij-ionska baterija kapacitete 50 kWh kar naj bi po WLTP standardu zadoščalo za avtonomijo do največ 350 kilometrov. Polnjenje bo lahko potekalo z močjo 11 kW ob izmeničnem toku oziroma celo do 100 kW ob enosmernem.

Najugodnejši C4 Feel z 1,2-litrskim agregatom s 100 KM vas bo stal najmanj 18.150 evrov. Za dizelski C4 boste morali račun ohladiti za 20.050 evrov, toliko namreč stane 1,5-litrski BlueHDI s 110 KM in opremo Feel. Elekrični ë-C4 pa je na voljo za vsaj 35.450 evrov.