Pri »štrih krogih« so delno razkrili že napovedano kompaktnejšo električno SUV izvedenko, ki sliši na ime Q4 e-tron. Zaenkrat najcenejši »štromar« pri Audiju s seboj prinaša novo zasnovo volanskega obroča in tehnologijo navidezne resničnosti, ki jo prikazuje preko projecirnega sistema. Doseg? Do največ 400 kilometrov.

Tokrat so nam vodilni iz Ingolstadta postregli z ambientom novega Q4 e-tron. Kompaktni športni terenec temelji na platformi MEB. V dolžino meri 459 centimetrov, 186 v širino in 161 v višino. Tehnikalije okoli pogonskega sklopa niso znane, glede na koncept pa lahko pričakujemo avtonomijo do 400 oziroma največ 450 kilometrov.




Posebnost ambienta novega Q4 e-trona je volanski obroč z rahlo izbočenimi tipkami v krakih in tehnologija navidezne resničnosti. Menda naj bi Audi nudil kar nekaj različnih tipov volanskih obročev, vsem pa bo skupen »odsekan« zgornji in spodnji del, ki so ga pričeli vgrajevati v nove generacije svojih modelov.

Še bolj futuristično, če lahko tako opišemo tehnologijo navidezne resničnosti, pa deluje recimo navigacijski sistem. Ta bo projeciran na vetrobransko steklo in bo po zaslugi kopice merilnih zaznaval prikazan tako, da se bo skladal s cestno infrastrukturo. V praksi to pomeni, da se vam bodo na asfaltu oziroma cestišču prikazovala navodila za pot, kar nadalje pomeni manj odvračanja pogleda iz cestišča na navigacijsko napravo.

Audi e-tron GT: Električen, športen in napreden