Na naše ceste je zapeljal posodobljeni pickup Ford Ranger z večjo močjo, učinkovitejšo porabo goriva, izboljšano prefinjenostjo in naprednimi asistenčnimi tehnologijami.

Elegantna in vsestranska nova različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi uvaja Fordov dovršeni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue, ki bo v kombinaciji z naprednim novim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom porabil do devet odstotkov manj goriva.

Vodilni v paleti motorjev za novega Rangerja je 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue v zmogljivi različici Bi-turbo, ki za še večjo vlečno zmogljivost razvije 213 KM in 500 Nm navora – to je do 13 KM in 30 Nm več kot 3,2-litrski dizelski motor predhodnika. V ponudbi bosta še različici z enojnim turbopolnilnikom in sicer s 130 KM s 340 Nm ter 170 KM s 420 Nm navora.

Novi Ranger je na voljo v izvedbah z enojno, podaljšano in dvojno kabino. Štirikolesni pogon je del serijske opreme, uporabniki pa lahko s tipko kar tekom vožnje (do hitrosti 110 km/h) izbirajo med dvokolesnim pogonom, ki zagotavlja nižjo porabo in dvema štirikolesnima načinoma pogona – z visokim in nizkim prestavnim razmerjem.

Izboljšana kakovost, dodana tehnologija

Ranger je kot prvi v svojem razredu serijsko opremljen s sistemom za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev. Na voljo je tudi aktivna pomoč pri parkiranju, ki dopolnjuje obstoječo paleto naprednih voznih tehnologij.

Na voljo bodo naslednje stopnje opremljenosti: XL, XLT, Limited, Wildtrack in Raptor. Za odlično avdio-vizualno izkušnjo je na voljo Fordov pregleden vmesnik SYNC 3 s podpro za Android Auto in Apple CarPlay.

Zmogljive različice novega Rangerja v izvedbi z dvojno kabino so za še višjo raven prefinjenosti opremljene s tehnologijo za aktivni nadzor hrupa. Ranger Wildtrak kot vodilni model v ponudbi nudi tudi nove prestižne funkcije, vključno z zadnjo stranico s preprostim dvigom ‘easy-lift’.

Terenske sposobnosti na meji mogočega

Z možnostjo brodenja čez do 800 mm globoko vodo in odmikom od tal 230 mm je novi Ranger zasnovan in izdelan za udobno obvladovanje ekstremnih terenov pri delu ali v prostem času. 29-stopinjski vstopni in 21-stopinjski izstopni kot omogočata vozniku, da samozavestno zapelje tudi čez strme ovire. Terenske prednosti dopolnjujeta vlečna zmogljivost do 3500 kg in nosilnost, ki znaša do 1180 kg.

Leta 2018 je Ford v Evropi zabeležil rekordno prodajo Rangerjev – prodali so 51.500 vozil. V drugi polovici leta 2019 bo kupcem, ki iščejo še več adrenalina pri vožnji, na voljo tudi v oddelku Ford Performance razviti novi Ranger Raptornajtrpežnejši in najzmogljivejši Ranger doslej.

Z akcijskim popustom vstopna cena Rangerja z enojno kabino, 130 KM dizelskim motorjem ter opremo XLT stane 25.940 evrov. Boljša oprema XLT s podaljšano kabino in močnejšim motorjem stane 28.710 evrov. Cenovni razpon opreme Wildtrack je med 37 in 40 tisočaki, odvisno glede izbire kabine, moči motorja ter menjalnika. Zaželjeni Ranger Rapotr pa se ceni na 52 tisočakov.