Opel Astra je premiero doživela leta 2015, in je tako eden starejših modelov v Oplovi ponudbi, razvitih še pod vodstvom GM-a preden so prešli pod okrilje PSA-ja.

To je tudi razlog, da pod motornim pokrovom Opel Astra nima nobenega motorja francoskega podjetja, saj zaradi drugačne platforme ni možna vgradnja. Vsi motorji so torej popolnoma Oplovi.

Prenovljena paleta se začne pri 1,2-litrskem bencinskem turbo trivaljniku s 110 KM, 130 KM ali 145 KM. Šibkejša različica proizvede 195 NM navora, medtem ko ostala dva zmoreta 225 Nm navora. Vsi trije so na voljo le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in porabo med 5,2 in 5,5 litri, po merjenju na WLTP testnem ciklu.

Tisti ki želijo bencinarja z lagodnim samodejnim CVT menjalnikom, lahko izberejo še četrtega, 1,4-litrskega s 145 KM in 236 Nm navora. Kljub upadu popularnosti dizlov, se zanj odloči veliko kupcev. Dizli so vsi 1,5-litrski, z razponom moči od 105 do 122 KM, v kombinaciji ročnega ali devetstopenjskega samodejnega menjalnika. Najnižja poraba, ki jo ta motor zmore je 4,4 litrov.

Zunanjost Opel Astre je bila deležna minimalnih sprememb. Poudarek je bil na izboljšanju aerodinamike, dodanim novim pokrovom motorja, samodejno zapirajočim zajemom zraka in optimiziranim dnom vozila. Pri prenovi notranjosti so se odločili ohraniti oblikovanje in pozornost usmeriti k večji izbiri notranje opreme.

Boljša je odzivnost in enostavnejša uporaba.

Nova je izbira treh informacijskih sistemov kompatibilnih z Apple CarPlay in Android Auto. Dodatno je na voljo še ploščad za brezžično polnjenje mobilnih naprav, Bose ozvočenje in ogrevano vetrobransko steklo. Izboljšani varnostni sistemi so bogatejši za digitalno sprednjo kamero, ki prepoznava morebitne nevarnosti in pešce, skupaj je povezana s sistemom za samodejno zaviranje v sili. Veliko hitrejši je tudi sistem za prepoznavanje prometnih znakov.

Nova Opel Astra bo kupcem na voljo od 19.450 evrov, kolikor bo potrebno odšteti za 5-vratno različico, medtem ko se cene karavanske, oziroma Sports Tourer, različice pričenjajo pri 20.200 evrih. V kolikor stremite k dizelski ponudbi, boste morali vaš bančni račun olajšati za vsaj 21.250 evrov.