Na 40. podelitvi prestižnih priznanj ‘Best Cars’ po izboru bralcev revije auto motor und sport je Jaguar Land Rover osvojil tri zmage in štiri druge uvrstitve med najboljše tri v razredu uvoženih vozil.

Povsem novi Jaguar XF, ki je v prodajne salone zapeljal leta 2015, je z osmim triumfom na podelitvi priznanj nadaljeval zmagovito zaporedje in se izkazal kot odlična zamenjava uspešnih predhodnikov. Tudi manjši brat modela XF, Jaguar XE, in Range Rover Evoque sta z zmago uspešno ponovila zmagoslavje na prejšnjih podelitvah priznanj.

Izjemni rezultati imajo posebno veljavo, saj se je mednarodnega glasovanja udeležilo več kot 200.000 bralcev specializirane revije iz 18 držav. Zmage so dopolnile tudi uvrstitve modelov Jaguar F-TYPE (Coupe in Convertible), Range Rover Sport in Range Rover med najboljše tri.


Jaguar F-TYpe-Coupe2

Povsem novi Jaguar XF je osvojil osupljivih 40,2 odstotka glasov v razredu ‘uvoženih večjih limuzin’, kar pomeni, da je že favorit v segmentu, čeprav je prišel na trg šele jeseni 2015. Zmaga je bila prepričljiva, saj je Maserati Ghibli na drugem mestu osvojil 26,1 odstotka, Volvo V70/XC70 na tretjem pa 10,9 odstotka. Obenem je XF ponovil uspeh svojega predhodnika in dodal že osmi prestižni naziv ‘Best Car’ za to izjemno limuzino.

Jaguar XE je bil prav tako uspešen kot lani in je z 22,3 odstotka glasov bralcev ponovno osvojil zmago v kategoriji ‘srednjega razreda’. Tako kot XF je tudi XE izdelan z arhitekturo z intenzivno uporabo aluminija. Pred kratkim ga je ustanova Euro NCAP razglasila za najvarnejši avto v svojem razredu, saj je osvojil maksimalnih pet zvezdic v skladu z zahtevnim testnim protokolom, ki so ga uvedli leta 2015. XE se je v svojem segmentu uvrstil na prvo mesto, sledila pa sta mu Škoda Superb (21,7 odstotka) in Alfa Romeo Giulia (18,5 odstotka).

jaguar xe 1

Jaguarjeva sestrska znamka Land Rover se je na prvo mesto zavihtela z modelom Range Rover Evoque, ki je tako ponovil svojo lansko zmago. S 34,1 odstotka glasov je bil Evoque prepričljiv zmagovalec v segmentu ‘kompaktnih športnih terencev’, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Škoda Yeti (7,5 odstotka) in Mazda CX-5 (6,1 odstotka).

Land Rover je bil v razredu ‘uvoženih športnih terencev’ uspešen tudi z modeloma Range Rover Sport in Range Rover, ki sta zbirki dodala še srebrno in bronasto priznanje.

range-rover-holland-holland-1-960x640

Bralci so z uvrstitvijo na drugi mesti v kategoriji uvoženih ‘športnih avtomobilov’ in ‘kabrioletov’ tudi letos potrdili, da si Jaguar F-TYPE, prvinski dvosedežnik, resnično zasluži občudovanje.

 

V skupno glasovanje so bili vključeni bralci revije auto motor und sport ter 14 evropskih in treh neevropskih partnerskih revij. Žirija je presojala o 364 modelih v enajstih razredih. Pri glasovanju je imel vsak udeleženec na voljo dva glasova: prvega za izbrani model v razredu, drugega pa za favorita med uvoženimi avtomobili.

Ob ustanovitvi glasovanja leta 1976 so lahko bralci priznanja ‘Best Cars’ podelili v samo šestih razredih, v zadnjih 40 letih pa je na mednarodnih trgih pridobilo izjemno veljavo.