Novi Ford Focus vrgel rokavico predstavnikom ”golfovega” razreda!

Ford predstavlja povsem novega Focusa v najbolj inovativni, dinamični in vznemirljivi izvedbi – 20 let po tem, ko je izvirnik spremenil pravila igre. Tukaj je šest stvari, ki jih morate vedeti o novem Focusu:

  1. Povsem na novo zasnovani Ford Focus uvaja novo dobo tehnologije, udobja, prostornosti in vozne izkušnje za uporabnike evropskega razreda srednje velikih avtomobilov. Nova paleta modelov v središče postavlja človeka, prvič pa bosta na voljo ‘crossover’ Focus Active in prestižni Focus Vignale.
  2. Nove tehnologije za ustavljanje in speljevanje, prepoznavanje prometnih znakov in usmerjanje v sredino voznega pasu pomagajo pri vožnji v zgoščenem prometu. Osvetlitev ovinka s predvidevanjem in osvetlitev na osnovi znakov pomagata zagotoviti vozniku boljšo vidljivost.
  3. Prvi projekcijski zaslon v Fordovem modelu v Evropi poskrbi za večjo samozavest za volanom. Aktivni parkirni pomočnik 2 omogoča povsem avtomatizirane parkirne manevre s pritiskom na gumb.
  4. Možnost izbire voznih načinov je vključena v serijsko opremo, vzvojna togost je povečana za 20 odstotkov, izolirano neodvisno zadnje vzmetenje pa – prvič s Focusom – nudi stalni nadzor blaženja; vse navedeno Focusa z vozno dinamiko in izboljšanim udobjem uvršča na vrh razreda.
  5. Povsem novi Focus uvaja vgrajeni modem FordPass Connect za povezave med vožnjo, brezžično polnilno blazinico, SYNC 3 z 8-palčnim zaslonom na dotik in zvočni sistem B&O PLAY.
  6. Napredne bencinske motorje EcoBoost in dizelske motorje EcoBlue dopolnjuje novi osemstopenjski samodejni menjalnik; za 10 odstotkov manjša poraba goriva v celotni paleti modelov.

Ljudski voz. – Ford Focus 1.0 EcoBoost Sport

Karakter nagajivega fantiča – Ford Focus ST 2.0 EcoBoost

Poskočna revolucija. – Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium