Slovenska premiera: Ford Fiesta Active

Fiesta je najbolje prodajan avtomobil v Evropi, zato je smiselno, da se njen potencial še dodatno izkoristi. V ”terenskih vodah”, denimo.

Fiesta Active predstavlja trpežnejšo izvedbo zunanjega oblikovanja nove Fieste, ki jo zaljšajo temne obloge od zavihka sprednjega odbijača čez blatnike in bočni profil do zadnjega dela vozila. Spredaj in zadaj sta nameščeni sijajni zaščitni oblogi podvozja, za različice Active rezervirana 17-palčna unikatna platišča pa so na voljo v izvedbah Rough Metal in Absolute Black.

V primerjavi s standardnim podvozjem nove Fieste je odmik od tal pri Fiesti Active povečan za 18 milimetrov, kolotek pa je širši za 10 milimetrov. Materiale za sedeže in talne obloge so testirali v Fordovem laboratoriju za izboljšave materialov v Duntonu v Veliki Britaniji. 60.000 testnih ciklov, ki jih morajo prestati sedežne blazine, zagotavlja večjo odpornost na obrabo, robustnost barv pa preverjajo s posebnim ‘vremenometrom’ in analizirajo s spektrometrom, da barve ne bi prehitro obledele pri daljši izpostavljenosti ultravijoličnim žarkom.

Voznik Fieste Active bo lahko izbiral med tremi voznimi načini: Normal, Eco in Slippery, ki prilagodi nastavitve ESC in nadzora zdrsa na površinah s slabšim oprijemom, na primer na snegu in ledu. Med varnostno-asistenčnimi funkcijami, ki so na voljo so: sistem za prepoznavanje prometnih znakov in samodejno upravljanje dolgih luči, prilagodljivi tempomat, prilagodljivi omejevalnik hitrosti, nadzor mrtvih kotov, opozarjanje na prečni promet za vozilom, nadzor voznikove zbranosti, pomoč za ohranjanje voznega pasu, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, opozorilo na nevarnost naleta …

Motorno paleto bosta zaokrožila 1,0-litrski EcoBoost, ki je na voljo v različicah z močjo 85, 100, 125 in 140 KM in 1,5-litrski TDCi, ki je na voljo v različicah s 85 in 120 KM.

Skoraj vsak peti novi Ford, ki so ga prodali v Evropi, je bil SUV. K temu je odločilno prispevala najboljša prodaja kompaktnega EcoSporta, srednje velike Kuge in večjega Edgea doslej. Ford Fiesta Active bo na voljo od 14.580 evrov dalje in si kani odrezati 25-odstotni delež v Fiestini ponudbi.

Najboljša postala še boljša! – Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ST Line

Slovenska premiera: Ford Fiesta ST in Ford Mustang

Ford Fiesta – Revolucija znotraj, evolucija zunaj