Hyundai je po treh letih prenovil zelo uspešen ekološki avtomobil Ioniq. Obstoječima hibridnima modeloma se bo v kratkem pridružila tudi izboljšana, popolnoma električno gnana različica.

Najprej je vidna sprememba zunanjega izgleda. Opremljen je z značilnim sprednjim zračnikom, nova pa sta sprednji in zadnji odbijač, ki mu dajeta bolj dinamičen videz. Preoblikovani so tudi sprednji in zadnji žarometi z izbiro LED tehnologije. Osvežena je tudi barvna paleta, ki je bogatejša za tri nove odtenke.

Ioniq je prvi avtomobil, ki je na voljo s tremi različnimi pogonskimi sistemi. S tem omogočajo kupcu izbiro glede na njihovo potrebo. Za udobno in varno vožnjo so vsi modeli standardno opremljeni s tehnologijo SmartSense, ki vključuje avtonomno zaviranje v sili, ohranjanje voznega pasu in opozarjanje voznika na spremljanje vožnje.

Novost v ponudbi je tudi 10.25-palčni zaslon, v sodelovanju s sistemom Bluelink, kjer se prikazujejo vse pomembne informacije, ter zmožnost glasovnega upravljanja. Povezljiv je tudi z Androidnimi in Apple napravami. Prenovljena je še nadzorna plošča pod zaslonom, z gumbi za upravljanje klimatske naprave.


Kot prvi avtomobil predstavlja način vožnje ‘Green-zone Drive Mode’, ki samodejno preklopi na električni način pogona v določenih okoljih. Iz sorodne Hyundai Kone, je prevzel tudi možnost vožnje z enim pedalom, ki za zaviranje uporablja napredno regenerativno zaviranje. Nov način vožnje ECO+ pa sedaj omogoča večjo izrabo preostale shranjene energije v izrednih razmerah.