Bilo je samo vprašanje časa, da VW uresniči konceptne napovedi. Brezstrešni križanec širi vztrajno rastočo družino popularnih avtomobilov, z zanimivim modernim življenjskim slogom.

T-Roc kabrio je prvi takšen avtomobil v svojem kompaktnem razredu, s kombinacijo izstopajočega oblikovanja, karakteristikami dvignjenega sedalnega položaja, visoko stopnjo fleksibilnosti in unikatne vozne izkušnje. Kot veli tradicija Beetla in Golfa, ima tudi T-Roc platneno streho.

Celotno avtomatizirana streha se odprte v le 9 sekundah, vse do hitrosti 30 km/h. Za varnost poskrbi zaščitni sistem, ki ob neželenem nagibu vozila v le nekaj stotinkah izskoči za zadnjimi nasloni za glavo. Dodatno so poskrbeli še za okrepitev okvirja vetrobranskega stekla.

Vse ostalo je enako modelu s ”trdo” streho. Na voljo bosta paketa opreme Style in R-Line. Pod motornim pokrovom Volkswagnovega posebneža se bosta vrtela dva TSI bencinska motorja. Oba bosta moč pošiljala le na sprednji kolesni par. Osnovni model je litrski trivaljnik s 115 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, močnejši pa je 1,5-litrski štirivaljnik s 150 KM in možnostjo izbire 7-stopenjskega dvosklopčnega samodejnega menjalnika.

T-Rock kabrio se bo javnosti predstavil na Frankfurtskem salonu, na ceste pa bo zapeljal prihodnjo pomlad.