Nova, že četrta generacija bo po uradnih napovedih predstavljena 11.novembra 2019 v Pragi. Češka ikona in srce znamke Škoda, kot so jo označili, prihaja ravno ob svoji 60.obletnici in naj bi še bolj stavila na karto prodajne uspešnice.

Večja v vseh pogledih, kar velja tudi za njen prtljažnik, bo tako daljša kot širša od svoje predhodnice. Predstavila se bo, kot navajajo uradni viri, v povsem novem oblikovalskem slogu in novem, funkcionalnem konceptu notranjosti, z visokokakovostnimi materiali in domiselnimi rešitvami. Vsemu bo dodala nove rešitve z vidika povezljivosti in inovativnih pomožnih sistemov.

Že po tradiciji prostorna notranjost bo v novi Octavii še večja, predvsem v zadnjem delu, kjer bo s sedanjimi 78 centimetri še več prostora za noge kot prej. Z novo generacijo je prostornina prtljažnika različice Combi narasla na 640 litrov, pri limuzini na 600 litrov.

Tudi notranjost je zasnovana na novo, z dvema krakoma in okrasnimi elementi v kromu. Popolnoma nova je tudi sredinska konzola, vratne obloge in armaturna plošča s prostostoječim osrednjim večfunkcijskim zaslonom. Poglej, kaj so na prvih kilometrih odkrili nemški novinarji:

Prav tako novi, hrbtu prijaznejši sedeži nudijo poleg ogrevanja še masažno funkcijo in hladno prezračevanje. Športni sedeži odeti v zračno tkanino ThermoFlux so za doplačilo, tako kot 3-conska klimatska naprava Climatronic. Opcijski sistem za dostop do vozila brez uporabe ključa (KESSY) odpira vsa štiri vrata nove Octavie.

Nova Octavia bo na voljo v izvedbah opreme Active, Ambition in Style. V prihodnjem letu sta napovedani še robustni Octavia Scout in športna Octavia RS.