Ford je od uvedbe leta 2018 prodal že več kot 55.000 Fiest Active. Ne preseneča, da se bodo aktivni družbi pridružili še ostali hišni modeli, najprej EcoSport Active.

Približno vsak peti Focus, ki so ga prodali v prvi polovici letošnjega leta, je bil v različici Active. Ford pa je pred kratkim paleto različic Active še razširil in bo zdaj vključevala modele EcoSport Active, Transit Custom, Transit Connect, Tourneo Custom in Tourneo Connect.

Nedavno opravljena anketa za European Outdoor Group je pokazala, da se 70 odstotkov sodelujočih v anketi, ki so jo izvedli po vsej Evropi, izrazito veseli sodelovanja pri dejavnostih na prostem. 86 odstotkov jih je navedlo, da so dejavnosti na prostem bistvene za dobro počutje ljudi. Več kot polovica jih je povedalo, da so med letos poleti uvedenimi omejitvami zelo pogrešali izlete v naravo.

Poleg drznega in robatega oblikovanja so Fordovi modeli Active zasnovani za zagotavljanje večje zmogljivosti in prilagodljivosti, ki z namensko izdelanimi komponentami od vzmetenja in krmiljenja do diferenciala z omejenim zdrsom dopolnjujeta dejavnosti daleč od asfaltiranih cest.

Z edinstvenim oblikovanjem zunanjosti in notranjosti ter za športne terence značilnim večjim odmikom od tal in dodatno zaščito karoserije za premagovanje grobih cest bo EcoSport Active ljubiteljem pustolovščin pomagal kar najbolj uživati v aktivnem življenjskem slogu.

Ford EcoSport Active je na voljo od 19.420 evrov. Oprema, ki je vključena serijsko in je nadgradnja opreme Titanium.. Vključuje črno streho ter nosilce, Active obrobe kolesnih lokov v črni barvi, dodatno zatemnjena stekla, sedežne prevleke v kombinaciji usnja. Prav tako se na zunaj EcoSport Active loči po značilno Active oblikovani prednji maski.