Audi na slovenskih cestah predstavlja četrto generacijo modela A3. Na voljo je kot petvratni Sportback in kot elegantna limuzina.

A3 Sportback je z dolžino 4,34 m in širino 1,82 m zrasel za dobre tri centimetre. Prtljažnik osnovnih 380 litrov se lahko preko podrtih zadnjih sedežev poveča do 1200 litrov. Prtljažno dno se lahko uporablja na različnih višinah. Poleg novega, izrazitejšega športnega videza, prinaša iz višjih razredov tudi veliko novih tehnologij.

Najdemo jih v sistemskem vmesniku, 10,1-palčnim zaslonom na dotik, žarometih, delno elektrificiranih pogonskih agregatih in notranjosti, ki je v celoti osredotočena na voznika. Novost so predvsem digitalne dnevne luči matričnih LED žarometov. Sestavljeni so iz točkovnega polja v velikosti 3×5 LED-segmentov, ki prikazujejo posebne svetlobne grafike, po katerih je A3 tudi prepoznaven.

Športni dizajn poudarja notranjost z novim izbirnikom prestav, okrasnih elementih iz aluminija in karbona, vratnih kljukah in črni panelni optiki instrumentne plošče. Sedežne prevleke so narejene iz recikliranih plastenk. Velik prikaz navigacijskega zemljevida, kot dodatna funkcija, omogoča Audijev virtualni prikazovalnik. Ta v različici Plus meri 12,3-palca obsega tri različne prikaze. Dodatno je na voljo tudi projicirni sistem, ki pomembne informacije v barvah posreduje na vetrobransko steklo. Individualne nastavitve je mogoče shraniti v do šest uporabniških profilov.

Audi A3 Sporback je na voljo s tremi različicami motorja – 1,5 TFSI s 110 kW (150 KM) in 2,0 TDI 85 kW (116 KM) ali 110 kW (150 KM). Serijsko je na izbiro 6-stopenjski ročni menjalnik ali hitri 7-stopenjski S tronic. Dinamično podvozje je uglašeno optimalno uravnavanje blaženja, tako za vsakdanje vozno udobje kot na športni način za 10 mm nižje, po izbiri funkcije drive select oziroma čvrstejše nastavitve blaženja paketa S line, ki se zniža za 15 mm.

Vstopna različica A3 Sportback 30 TFSI se po ceniku začenja pri 25.500 evrih, 35 TFSI pri 27.600 evrih enako kot vstopna dizelska 30 TDI. A3 limuzina je približno tisoč evrov dražja.