Najbolje prodajani križanec letošnjega leta v Sloveniji, se predstavlja v četrti generaciji. V petnajstih letih je Tucson našel preko 7 milijonov lastnikov. Z novo podobo, pa jih zna prepričati še več.

Hyundai Tucson dominira s svojo nastopaško obliko. Ta zajema številne ravne in ostre linije. Med najbolj opaznimi elementi pa so novi žarometi, za katere se zdi, da so pravzaprav del maske hladilnika. Oddelek oblikovanja je opravil delo z odliko.

Sodelavci pri snovanju potniške kabine niso prav nič skoparili z idejami. V kabini je sodobnost oblikovanja razvidna v podobi zajetne, v bleščečo črno plastiko odete sredinske konzole. Ta se navidezno spušča z vrha armaturne plošče kot vodni slap.

Korejci so sredinsko konzolo, ki močno stavi na dotično občutljivost površin, vdelali tudi velik 10,25-palčni vodoravno orientiran zaslon večopravilne enote.

Tucson bo po zaslugi posodobljenega sistema ponujal popolno povezljivost z obema najbolj razširjenima platformama pametnih telefonov. Poleg tega bo ponujal storitev ‘last mile navigation’, ki bo voznika vodila od parkirišča do končne destinacije.

Pika na i bo možnost povezljivosti z Applovim in Googlovim koledarjem, informacije o prostih parkirnih mestih v dejanskem času in seznam bencinskih servisov s podatkom o cenah goriva.

Motorno paleto predstavljata 1,6-litrski bencinski ter 1,6-litrski dizelski motor. Oba bo mogoče naročiti tudi v blago hibridni različici. Motorja ponujata nekaj jakostnih različic.

Benciner premore 150 KM ali 180 KM, medtem ko dizel 115 KM in 136 KM. Moč bo izbirati med 2- in 4-kolesnim pogonom ter 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Cena vstopnega modela Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 150 Trend znaša 25.990 evrov. Za blagega hibrida bo potrebno odšteti vsaj 29.290 evrov. Dizelski gnani Tucson se ceni na vsaj 28.290 evrov, medtem ko vrhunec ponudbe predstavlja dizelski Tucson s štirikolesnim pogonom, samodejnim menjalnikom ter opremo Impression za 39.490 evrov.

Doplačilo za štirikolesni pogon znaša 1.900 evrov. Slovenski uvoznik pa je ob lansiranju vozila pripravil promocijski popust v višini 3.500 evrov.